Programma Inspiratie, Bezinning en Ontmoeting – voorjaar 2024

PROGRAMMA JANUARI – JUNI 2024

Hieronder vindt u het programma voor de eerste helft van 2024 van de gezamenlijke werkgroep Inspiratie, Bezinning & Ontmoeting van protestantse gemeentes in De Liemers. We hopen dat u zich erdoor uitgenodigd zult voelen om één of meerdere bijeenkomsten te bezoeken. De toegang is gratis. Bij sommige bijeenkomsten wordt een mandje neergezet voor een bijdrage in de onkosten.

De werkgroep Inspiratie, Bezinning & Ontmoeting bestaat uit:

Ds. Jolande van Baardewijk, Duiven
Ds. Margreet de Bree, Westervoort
Alies Rutgers, Zevenaar
Peter van Maurik, Zevenaar

Wandeling door de Historische Kelders van Arnhem op 2 juni

Op zondagmiddag 2 juni zal er een wandeling georganiseerd worden door de historische kelders van Arnhem. Een fascinerende en boeiende ervaring om te zien en ontdekken wat er onder het oude gedeelte van de stad aanwezig is! Onder diverse winkelstraten van de oude binnenstad bevinden zich middeleeuwse kelders. Uitgerust met kaarsen-nissen en fraaie tongewelven maken zij het verre verleden van Arnhem zichtbaar.

De gemeente Arnhem heeft deze kelders in kaart gebracht. In de Rijnstraat heeft zij 39 kelders kunnen verwerven. Deze werden gerestaureerd, in de oorspronkelijke staat teruggebracht en onderling met elkaar verbonden.

Onder leiding van een gids van ’t Gilde Stadswandeling zullen we op pad gaan. Deze gids vertelt het complete verhaal van de kelders en de middeleeuwen. In de kelders hoor je alles over “steenrijken”, spaarbogen, tongewelven, wijnopslag, kloostermoppen, de Hanze en nog veel meer.

Info/opgave bij: Margreet de Bree, graag vóór 30 mei. Tel.: 0610255351 / email: predikant@pgwestervoort.nl

Plaats en tijd: Oude Oeverstraat 4a, Arnhem, op zondag 2 juni om 14 uur

MEDITATIE EN GEBED

Gebedsdiensten voor de vrede

Elke 2e vrijdag van de maand om 19.00 uur in de Ontmoetingskerk, Marktstraat 24, Zevenaar. Iedereen is welkom.

Christelijke meditatie

Voel jij je onrustig in deze opgejaagde tijd vol drukte en herrie? Zoek jij naar rust en stilte? Stil worden is één van de eerste stappen bij het mediteren.

Wat doet christelijke meditatie?

Meditatie geeft een innerlijke rust en een betere balans tussen geest lichaam.
Bij christelijke meditatie wordt gebruik gemaakt van een christelijke of levens-beschouwende tekst.

1x per 2 weken (oneven vrijdagen) worden deze christelijke meditatie-bijeenkomsten gehouden op vrijdagochtend van 9:00 tot 9:45 uur in de consistoriekamer van de Ontmoetingskerk, Marktstraat 24, Zevenaar.

Van tevoren graag aanmelden bij Hanneke Stuurman, tel. 0316 34 14 08 i.v.m. de beschikbare zitplaatsen.